Bentuk Punggung Cerminan Personaliti Seseorang, Anda Yang Mana?

Banyak ujian dilakukan mendapati ada pelbagai cara untuk mengetahui personaliti seseorang dengan hanya memerhatikan bentuk fizikal tubuh seseorang.

Memetik portal Boldsky, pakar mendapati personaliti seseorang dapat dilihat melalui bentuk hidung, gigi, mata, kedudukan tahi lalat, mahupun punggung!

Ha! Pasti ramai jarang mendengar hal ini kan? Nak tahu macam mana bentuk punggung dapat ‘menceritakan’ personaliti seseorang? Teruskan membaca!

1. Bersegi/rata

Mereka dengan bentuk punggung bersegi selalunya memiliki sikap malas!

Ia juga bermaksud, mereka perlu kerap bersenam bagi mengubah bentuknya. Dalam erti kata lain, mereka perlu berusaha keras bagi mengubah personaliti atau sikap pemalas mereka.

2. Bulat

Dipercayai, mereka merupakan seorang yang sihat. Selain itu, mereka memancarkan aura positif dan mampu menceriakan suasana.

3. Bentuk hati

Pakar mendapati kebanyakan wanita mahu memiliki bentuk punggung macam ni. Kenapa? Sebabnya bentuk punggung ini dianggap bentuk paling sempurna.

Dalam erti kata lain, mereka dikatakan tergolong dalam kategori bijak pandai selain sering disifatkan jujur dengan perasaan mereka. Jadi, mereka berani tampil dan menyuarakan buah fikiran kepada sesiapa sahaja.

4. Bentuk V

Bentuk punggung ini biasa dilihat pada orang berumur kerana semakin meningkat usia seseorang, semakin banyak pengalaman ditimba.

Jadi, mereka yang memiliki punggung berbentuk V ini selalunya disifatkan sebagai penyelesai masalah selain sering berperanan sebagai seorang pendamai.

5. Bentuk A

Jika anda seorang yang suka memusatkan tumpuan kepada kehidupan harian dan mengutamakan keluarga dalam segala hal, mungkin anda memiliki punggung berbentuk A ini. Cuba lihat!

Selain itu, anda terlalu bercita-cita tinggi dan memberi fokus kepada matlamat anda, sekali gus menjadikan peluang untuk anda berjaya lebih luas!
Namun, harus ingat! Jika anda terlalu fokus kepada sesuatu perkara, anda mungkin akan terlepas banyak hal lain di sekeliling anda.

Dah tengok bentuk punggung anda? Jadi, anda yang mana satu?

Sumber: CARI via sehinggit.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *